Nieuws

18.02.2021 [Nieuws]

Life online vertoning documentaire "Los Retornados"

Los Retornados is een documentaire van historica Tessa Boeykens en filmmaker Pieter De Vos over de traditionele gemeenschap Copal AA La Esperanza, in het departement Alta Verapaz, Guatemala. Hij is gemaakt met en voor de Copaleros, en vertelt het verhaal van hun voortdurende strijd voor het recht op land en leven. De film is zaterdag 20/02 life online te zien op www.losretornados.org https://www.youtube.com/watch?v=iKAGGNnaWMc...

25.01.2021 [Nieuws]

Nieuw Ongelijkheidrapport van Oxfam

Het nieuwe ongelijkheidrapport van Oxfam "The inequality virus" is er.

10.04.2020 [Nieuws]

Kwaliteitslabel binnen Werk en Sociale Economie behaald

Eind maart 2020 ontvingen we bericht van het Vlaams Agentschap Werk en Sociale Economie dat onze registratie voor het kwaliteits- en registratiemodel van dienstverleners binnen Werk en Sociale Economie goedgekeurd is.

12.12.2019 [Nieuws]

Nieuw onderzoeksprogramma van het IDS rond gender

Het Instituut voor Ontwikkelingsstudies IDS (Brighton, UK) lanceert een nieuw onderzoeksprogramma rond gender en ontwikkeling dat, rekening houdend met recente evoluties en trends, meer kennis moet genereren en opportuniteiten identificeren voor vrouwenrechtenorganisaties en andere organisaties die werken rond dit complexe thema.

02.12.2018 [Nieuws]

Stories of Change - Agricultural Innovation

The Story of Change Book of the CDAIS project is available since 29 November. Discover 24 stories about Agricultural Innovation from this project in eight countries, captured during 2017 and 2018: Angola,Burkina Faso, Bangladesh, Ethiopia, Guatemala, Honduras, Laos and Rwanda.

20.11.2018 [Nieuws]

Claim the Climate - 2/12/2018

3 jaar na de ondertekening van het Akkoord van Parijs, moeten de ronkende beloften nog steeds worden omgezet in daden. In België leidt een gebrek aan politieke wil en daadkracht er zelfs toe dat onze uitstoot sinds een paar jaar opnieuw stijgt!. We moeten dus een versnelling hoger!!

02.07.2018 [Nieuws]

Binnenkort: een nieuw boek over EBOCD

Een nieuw boek rond Evidence-Based Organisational Change & Development, geschreven door prof.B.Hamlin (UK) komt later uit dit jaar. Hoewel er reeds tig boeken rond verandermanagement en organisatieontwikkeling geschreven zijn, toch zijn er nog relatief weinig die authentieke cases en verhalen bevatten, geschreven vanuit het perspectief van de veranderaar of consultants betrokken bij veranderprocessen. Ik had de eer om vanuit mijn consultant-perspectief een case aan te leveren voor dit boek. Het gaat om een veranderproces dat ik in 2016 begeleidde binnen een overheidsinstelling in Honduras. Het boek wordt verwacht dit najaar.